سلامت ناخن نشانه سلامت بدن است و پزشکان طب سنتی از زمان‌های قدیم به این مساله واقف بوده‌اند که ناخن های آسیب دیده می‌تواند نشانه بیماری و ناراحتی در بدن باشند. اما استفاده مکرر از لاک ناخن به خصوص لاک‌های ژلی و پاک کردن آن‌ها با استون، تماس با مواد شیمیایی و شوینده، انجام کارهای سنگین با ناخن‌ها، عدم رعایت بهداشت ناخن و تغذیه نامناسب نیز از عواملی هستند که باعث آسیب به ناخن‌ها می‌شوند.

در هر صورت ناخن‌های آسیب دیده نشانه عدم تعادل و سلامتی در بدن و یک مشکل زیبایی به شمار می‌روند که می‌تواند باعث ناراحتی و نگرانی شود و به همین دلیل هرچه سریع‌تر باید برای رفع آن اقدام کنید.

از کرم‌ها یا روغن‌های مخصوص کوتیکول استفاده کنید

یکی از علل شایع آسیب به ناخن خشک شدن بافت ناخن و اطراف آن است که باید با تامین رطوبت مورد نیاز و رساندن مواد مفید و مغذی به آن برطرف شود.

روغن یا کرم کوتیکول که به طور خاص برای احیای ناخن طراحی شده است می‌تواند ضعیف و خشکی ناخن را از بین برده و آن را مجددا احیا کند.سعی کنید یک روغن یا کرم مخصوص کوتیکول با پایه طبیعی تهیه کنید و هر شب روی ناخن‌ها بمالید و ماساژ دهید تا جذب شود.روغن کوتیکولی مناسب ناخن‌های آسیب دیده است که حاوی روغن شی یا روغن آرگان و ویتامین‌های مغذی باشد تا بتواند التهاب بافت ناخن و مشکلات شایع دیگری را که ممکن است در این ناحیه وجود داشته باشد درمان کرده و به احیای بافت ناخن کمک کند.


روغن زیتون بهترین ماده برای احیای ناخن‌های آسیب دیده

اگر با اصول مراقبت از پوست و مو آشنایی داشته باشید حتما می‌دانید که روغن زیتون یک روغن مفید برای مرطوب کردن پوست و مو و احیای آن‌ها است.این روغن طبیعی روی ناخن هم اثر مشابهی دارد و برای کسانی که به روغن کوتیکول (که معمولا ارزان هم نیست) دسترسی ندارند می‌تواند بهترین و ارزان‌ترین گزینه باشد که همیشه می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. روغن زیتون حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفیدی است که در کنار خاصیت مرطوب کنندگی، ناخن‌های شما را تقویت می‌کنند.

برای بهره بردن از این فواید، ناخن‌های خود را داخل یک ظرف که حاوی روغن زیتون است به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید و این کار را هر روز تکرار کنید. اگر از خشکی پوست دست و پا به خصوص در زمستان نیز رنج می‌برید این ماده موثر می‌تواند راه درمان مشکل شما باشد.

مقدار بیوتین را در رژیم غذایی خود افزایش دهید

بدن شما برای ساخت بافت ناخن به مواد مغذی متعددی نیاز دارد مثل ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، مواد معدنی، آهن و … که در این میان بیوتین نقش بسیار مهم‌تری را در ایجاد بافت ناخن ایفا می‌کند.

بیوتین یا ویتامین ب۷ نوعی ویتامین محلول در آب است که تحت عنوان ویتامین H نیز شناخته می‌شود و نقش مهمی در متابولیسم اسیدهای آمینه و عملکرد دیگر ویتامین‌های گروه ب دارد.شما روزانه به مصرف سی میکروگرم بیوتین نیاز دارید که از طریق مواد غذایی مصرفی شما تامین می‌شود اما در صورتی که ناخن‌های شما ضعیف و آسیب دیده باشد این میزان بیوتین برای شما کافی نخواهد بود و باید برای جبران کمبود آن از قرص‌های مکمل بیوتین با تجویز پزشک بهره ببرید.

این ویتامین نه تنها ناخن‌های شما را تقویت و سالم می‌کند بلکه اثر بسار مثبتی روی پوست و مو و سلامت تمام بدن نیز دارد.

برای ترمیم ناخن‌های آسیب دیده از درمان کراتین بهره بگیرید

حتما درباره کراتینه کردن موها بسیار شنیده‌اید. در این روش با کمک مواد مختلف بافت موها نرم و یکدست شده و وز آن‌ها به طور کلی از بین می‌رود و از این جهت برای کسانی که موهای فر و وز دارند یک روش آرایشی طولانی مدت و مفید به شمار می‌رود. اما کراتینه کردن تنها مختص موها نیست و اخیرا این روش برای تقویت بافت ناخن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این روش با استفاده از ماده کراتین مخصوص که در بازار وجود دارد ناخن‌ها محکم و تقویت می‌شوند. این ماده در کنار کراتین حاوی عصاره‌های گیاهی و روغن‌ها و موادی است که ناخن‌های شما به آن نیاز دارد و با استفاده از آن ناخن‌ها محکم‌تر، مقاوم‌تر و سالم‌تر خواهند شد بدون آن که به کارهای پرهزینه‌ای مثل کاشت ناخن و … نیاز داشته باشید.

نوک انگشتان خود را مرتب ماساژ دهید

ماساژ دادن دست‌ها یک کار بسیار آرامش بخش است که باعث افزایش جریان خون در دست‌ها شده و پوست دست را تقویت می‌کند. اگر شما تاکنون این کار را انجام نداده‌اید بهتر است هر بار موقع استفاده از لوسیون روی دست‌ها ماساژ را هم به برنامه خود اضافه کنید و همزمان با زدن کرم و لوسیون، دستان و نوک انگشتان خود را نیز ماساژ دهید تا کرم به خوبی جذب آن شود.ماساژ دادن دست و نوک انگشتان باعث افزایش جریان خون در سطح پوست و بافت بستر ناخن می‌شود و باعث می‌شود که مواد مغذی بهتر و کامل‌تر به تمام بافت ناخن و اطراف آن برسند. با ادامه دادن این کار در درازمدت خواهید دید که ناخن‌های شما قوی‌تر و سالم‌تر از قبل شده‌اند و اثری از شکنندگی در آن‌ها دیده نمی‌شود.

برای ترمیم ناخن‌های آسیب دیده آب بیشتری بنوشید

همان طور که گفتیم علت اصلی آسیب دیدن ناخن و شکنندگی بافت آن، کمبود رطوبت است و این کمبود رطوبت و آب را تا حدی می‌توان از طریق استفاده از کرم‌ها و روغن‌های مخصوص جبران کرد. اما زمانی که این کمبود رطوبت از درون بدن شما باشد کرم و روغن دردی را دوا نمی‌کند.

جالب است بدانید که اولین نشانه‌های کم آبی بدن با خشکی و شکنندگی ناخن‌ها خود را نشان می‌دهد و با مصرف کافی آب این مشکل به طور کامل حل خواهد شد. اگر ناخن‌های ضعیف و شکننده‌ای دارد مقدار آب مصرفی روزانه خود را افزایش دهید تا کمبود آب بدن شما جبران شود.

همزمان نیز از غذاهای آبرسان مثل میوه و سبزیجات به مقدار کافی استفاده کنید و رطوبت مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

از مواد دیگری برای پاک کردن لاک ناخن بهره بگیرید

لاک پاک‌کن‌های قدیمی که حاوی استون هستند ماده مناسبی برای پاک کردن لاک‌های شما نیستند. اگرچه اثر پاک کنندگی استون بسیار بالا است و با سرعت لاک را به طور کامل پاک می‌کند اما همزمان با از بین بردن لایه محافظ ناخن باعث خشکی و آسیب به بافت ناخن می‌شود.

برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید تا حد ممکن کمتر از لاک پاک کن استفاده کنید و به جای استون از لاک پاک‌کن‌های غیراستونی جدید که بافت ناخن را تضعیف نمی‌کنند و حاوی مواد مفیدی برای ناخن هستند استفاده کنید. علاوه بر این سعی کنید تا حد ممکن از تماس دست‌ها با مواد شیمیایی دیگر مثل شوینده‌ها، رنگ‌های شیمیایی و … جلوگیری کنید.

برای مراقبت از ناخن‌های آسیب دیده دستکش بپوشید

دستان ما هر روز در تماس با مواد مختلفی مثل آب، صابون و دیگر شوینده‌ها و مواد شیمیایی دیگر قرار دارد که این مواد (حتی آب، اگر حاوی املاح معدنی زیادی باشد) باعث خشکی پوست دست و ناخن شده و به آن صدمه می‌رسانند و بررسی‌ها نشان داده است که علت شایع بسیاری از مشکلات ناخن نیز مربوط به همین مواد شیمیایی است.بنابراین کارشناسان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از آسیب به بافت دست و ناخن هنگام کار با این مواد مثل شستن ظرف‌ها و لباس‌ها و یا کار با رنگ و دیگر مواد شیمیایی حتما از دستکش‌های لاستیکی دولایه استفاده کنید و پس از شستن دست‌ها آن‌ها را با کرم مرطوب کننده پوشش دهید.

مرتب از کرم‌های مرطوب کننده روی ناخن استفاده کنید

همان طور که گفتیم علت اصلی آسیب دیدن ناخن‌ها کمبود رطوبت و خشک شدن بافت آن‌ها است پس اگر می‌خواهید ناخن‌های سالم و زیبایی داشته باشید که به راحتی نشکنند و آسیب نبینند بهتر است به کرم زدن پس از شستشوی دست‌ها عادت کنید.

این عادت مفید سلامت و زیبایی ناخن‌های شما را تضمین می‌کند و اگر ناخن‌های شما آسیب دیده باشد این سلامت و زیبایی را در درازمدت به آن بازمی‌گرداند. حتی اگر کرم چند بار در روز برای شما میسر نیست حداقل هر شب این کار را انجام دهید و رطوبت از دست رفته بافت دست و ناخن را به آن بازگردانید بدون آن که نیاز به درمان‌ها و مواد گران قیمت داشته باشید.